Cocktailuri

Printeaza

Cateva retete de cocktailuri: Cocktail Abbey, Cocktail Acapulco Gold Colada, Cocktail Adonis, Cocktail Affinity si Cocktail Alaska.

Cocktailuri

Cocktail Abbey

O reteta simpla de Cocktail Abbey din:gin, suc de portocale si cateva picaturi de Orange Bitter.

  • Calitate – alcoolicCocktail Abbey
  • Bază alcoolică – gin
  • Pahar – cupă mică de cocktail
  • Decoratiune –  o visina

Se serveste in general după-amiază.

Ingrediente:

  • 2/4 gin
  • 2/4 suc de portocale
  • câteva picături de Orange Bitter

Citat în numeroase reţetare internaţionale, este un cocktail clasic pentru după-amiază. Nu se cunoaşte originea numelui său (abbey, în limba engleză, înseamnă „mănăstire“).

Preparare:

Se agită puternic în shaker toate ingredientele cu gheaţă cristalizată şi se toarnă, filtrându-l, în cupa mică pentru cocktail. Se decorează la sfârşit cu o vişină mică, aşezată pe marginea paharului.

Variante:

Prima constă, pur şi simplu, în înlocuirea picăturilor de Orange Bitter cu Angostura Bitter, servind, apoi, cocktailul într-un pahar old fashioned. Varianta cea mai importantă este, însă, cea compusă din 2/4 gin, 1/4 suc de portocale, 1/4 vermouth roşu şl câteva picături de Orange Bitter. Decorarea poate fi aceeaşi ca în reţeta de bază. în varianta crusta, marginea paharului, udată în prealabil cu suc de portocale, este trecută prin zahăr; în acest caz, decoraţiunea va fi o coajă de portocală tăiată în spirală.

Cocktail Acapulco Gold Colada

O reteta simpla de Cocktail Acapulco Gold Colada din:crema de cocos, grapefruit, suc de ananas, teguila anejo, si  bacardi.

  • Calitate – alcoolicCocktail Acapulco Gold Colada
  • Bază alcoolică – tequila învechită
  • Pahar – tumbler mare
  • Categorie – Rum drinks
  • Decoratiune – o felie de grapefruit, două cireşe roşii şi pai

Se serveste la orice ora

Ingrediente:

  • 3 cl cremă de cocos
  • 3 cl grapefruit
  • 6 cl suc de ananas
  • 3 c / Tequila Anejo
  • 2 ci Rum Bacardi Carta Oro

Dacă, în Caraibe, această băutură este foarte populară, în Europa constituie o noutate a ultimului deceniu. De obicei, este servită în pahare decorate cu culori aprinse care denotă originea ei tropicală sau chiar direct în coaja nucii de cocos sau a ananasului. Crema de cocos, Coconul cream, care constituie unul dintre ingredientele sale indispensabile se obţine din prima extragere a sucului din nuca de cocos şi este o substanţă destul de groasă şi onctuoasă, deoarece conţine 30-40% grăsimi; în schimb, laptele de cocos, Coconul milk, se obţine din a doua extragere, după ce, peste pulpa fructului s-a adăugat apă caldă: în acest caz, procentul de grăsimi se reduce la 10-15%.

Preparare:

Se toarnă toate ingredientele într-un blender cu gheaţă sfărâmată în prealabil. Se centrifughează la viteză mare timp de circa 10-12 secunde şi se toarnă într-un tumbler mare. Apoi, se decorează cu o felie de grapefruit şi o cireaşă pe marginea paharului; cealaltă cireaşă şi paiul se pun direct în pahar.

Cocktail Adonis

O reteta simpla de Cocktail Adonis din: dry sherry, vermut rosu, coaja de portocala rasa si orange bitter.

  • Calitate – slab alcoolizatCocktail Adonis
  • Bază alcoolică – dry sherry
  • Pahar – cupă mică de cocktail
  • Categorie – Wine drinks

Se serveste inainte de mese

Ingrediente:

  • 7/70 dry sherry
  • 3/10 vermut roşu
  • coajă de portocală rasă
  • câteva picături de Orange Bitter

Această băutură a apărut la Londra în anii ’50. Reprezintă unul dintre primele cocktailuri pe bază de vin, folosite ca aperitiv. Numele său provine de la acela al zeului grec Adonis, sinonim cu frumuseţea şi subliniază caracteristicile acestui amestec. Deşi este foarte bine cunoscută de către barmanii din toată lumea, fiind cocktailul cu care începea primul reţetar IBA din 1961, a dispărut cu desăvârşire din ultimele cataloage.

Preparare:

Toate ingredientele, amestecate cu gheaţă în cristale, în mixing glass şi, după ce s-a amestecat totul cu stirrerul, se toarnă în pahar, filtrat cu strainerul. Se aromatizează cu coaja de portocală rasă.

Variante:

Iîn unul dintre primele reţetare anglo-saxone se află o variantă cu următoarele doze: câţiva stropi de Orange Bitter, 3/4 de uncie de sweet vermouth, 1/2 uncie de dry sherry.

Cocktail Affinity

O reteta simpla de Cocktail Affinity din: angostura bitter, scotch whisky, vermouth dry si vermouth roso.

  • Calitate – alcoolicCocktail Affinity
  • Bază alcoolică – scotch whisky
  • Pahar – cupă mică de cocktail
  • Categorie – Vermouth drinks

Se serveste inainte de mese

Ingrediente:

  • 2 picături de Angostura Bitter
  • 4/10 scotch whisky
  • 3/10 vermouth dry
  • 3/10 vermouth rosso

Apărut în Statele Unite cam prin anii ’40. acest aperitiv consistent a avut aceeaşi soartă ca Adonis: n-a mai apărut în reţetarele IBA de după cel din 1961. Din această cauză, astăzi nu prea mai este căutat.

Preparare:

Se pun toate ingredientele, împreună cu gheaţa mărunţită în mixing glass şi, după ce au fost amestecate cu stirrerul, se filtrează cu strainerul şi se toarnă în pahar.

Variante:

Există trei variante principale: Prima, numită Affinity Perfect, prevede 1/3 scotch whisky, 1/3 porto roşu. 1/3 sherry dry, 2 picături de Angostura Bitter. Amestecate
împreună cu gheaţă mărunţită, în mixing glass. cu ajutorul stirerului, filtrate cu strainerulşi turnate în pahar.

Varianta Sweet înlocuieşte Angostura Bitter cu câteva picături de Benedictine.

A treia, numită Affinity Orange, cu acelaşi mod de preparare ca al celorlalte, schimbă ingredientele: o uncie de scotch whisky, o uncie de sweet vermouth (vermouth roşu), o uncie vermouth dry şi trei jeturi de Orange Bitter.

Cocktail AlaskaCocktail Alaska

O reteta simpla de Cocktail Alaska

  • Calitate – alcoolic
  • Pahar – cupă mică de cocktail
  • Categorie – Chartreuse drinks

Se serveste după-amiază

 

Ingrediente:

  • 1/4 Chartreuse galbenă

Apărut în Statele Unite, la începutul secolului, este un cocktail clasic, uşor de preparat, un bun relaxant şi un foarte bun digestiv.

Preparare:

Se ames­tecă rapid în shaker toate ingredientele cu gheaţă cristale şi se toarnă în cupă.

Variante:

Există o variantă care adaugă la ingredientele tradiţionale o îmbunătăţire cu câteva picături de Orange Bitter. Mai sunt totuşi, multe alte variante.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.