Coaste de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi

Printeaza

Coaste de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi din: coaste de miel, ulei de masline, iaurt, otet balsamic, ceapa verde, usturoi verde, cimbru, rozmarin, patrunjel, vin, sare.

Ingrediente:Coaste_de_miel_in_crusta_de_ierburi_cu_salata_si_cartofi

  • 1 kg coaste de miel
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 crenguță cimbru
  • 1 crenguță rozmarin
  • 1 crenguță pătrunjel
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare

 

Mod de preparare:

Se marinează carnea. Într-un bol se pun ceapa și usturoiul tocat. Se adaugă verdeața tocată mărunt. Se toarnă iaurtul, uleiul de măsline și oțetul balsamic. Se amestecă foarte bine. Se lasă coastele întregi sau se separă. Se ung cu sosul pentru marinat și se lasă la frigider o oră, împachetate în folie de plastic sau într-o pungă.

Se așază apoi în tavă, se toarnă peste ele ½ pahar de vin și se coc la foc moderat timp de 60 de minute, fiind acoperite de folie de aluminiu. Se verifică după 20 de minute dacă vinul nu s-a evaporat și se completează cu restul rămas în pahar.

Se servesc cu salată verde și cartofi noi la cuptor.

Coaste de miel in crusta de ierburi cu salata si cartofi

Coaste_de_miel_in_crusta_de_ierburi_cu_salata_si_cartofi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Andreea Marin

    Foarte bine arataaaa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.