Ciorba taraneasca cu carne de vita

Printeaza

Ciorba taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de dafin.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vităCiorba_taraneasca_cu_carne_de_vita
  • 6 pahare apă
  • ¼ căpăţână de varză albă
  • 6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 4 roşii
  • 2 cepe
  • 4-6 ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 2 pahare borş
  • sare
  • piper negru boabe
  • cimbru verde
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Legumele se taie: cartofii – cuburi, varza – pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile – pai. Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii, se presară cu ceapă, morcov, pătrunjel şi ciuperci. Carnea se pune deasupra.

Se toarnă bulion, se aco­peră cu un capac şi se dă la cuptor. Se fierbe până este gata, periodic în bulion, turnându-se borşul fiert. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune sarea, foile de dafin, piperul şi cimbrul. Se toarnă oul bătut cu smântână la sfârşit şi se scoate din cuptor.

Ciorba taraneasca cu carne de vita

Ciorba_taraneasca_cu_carne_de_vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.