Ciorba de miel a la grec

Printeaza

O reteta de ciorna de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ulei, orez, smantana, oua, faina, lamaie, leustean, patrunjel si sare.

IngredienteCiorba de miel a la grec

  • 500-600g carne de miel
  • 150 g morcovi
  • 50 g patrunjel
  • 100 g telina
  • 150 g ceapa
  • 50 g ulei
  • 50g orez
  • 300g smantana
  • 2 oua
  • 25 g faina
  • 100 g lamaie
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • sare

Mod de preparare:

Carne de miel (de regula capul, bucati de la gat si coaste) se spala, se curata de pielite, se pune la fiert in apa cu sare si se spumeaza cat este necesar. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, se adauga zarzavatul de supa dat pe razatoare(julien), se calesc impreuna si se adauga la ciorba atunci cand carnea este fiarta pe jumatate.

Se fierb circa 30 min., se pune orezul fiert separat si smantana amestecata cu faina si galbenusurile de ou si subtiata cu putina apa. Se acreste ciorba cu zeama de lamaie, se mai potriveste o data gustul de sare si se mai fierbe cateva minute. La sfarsit se pune leusteanul si patrunjelul verde tocate marunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.