Ciorbă lipovenească cu smântână

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba lipoveneasca cu smantana din: bors, apa, carne de vaca, ceapa, morcov, patrunjel, telina, fasole, varza, cartofi, rosii, galbenus, smantana, verdeata, sfecla si sare.

Ciorbă lipovenească cu smântână

Ingrediente:

  • 3 l apă
  • 1 l borş
  • 1 kg carne de vacă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 1 mână de fasole ţucără
  • 1/4 varză mică
  • 2 cartofi
  • 2 roşii
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri smântână
  • verdeaţă pătrunjel, mărar, leuştean
  • puţină sfeclă
  • sare

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de vită în bucăţi şi o puneţi la fiert într-o oală cu apă. Când începe să fiarbă, luaţi de 2 – 3 ori spuma şi pui sarea. Adăugaţi tot zarzavatul spălat şi tăiat mărunt, iar sfecla o tăiaţi subţire, ca fideaua.

Fierbeţi separat borşul şi-l turnaţi în oală după ce s-a fiert şi zarzavatul. Bateţi bine într-un bol gălbenuşul cu smântâna. Amestecaţi bine cu telul în timp ce adăugaţi în castron şi 2 – 3 polonice cu zeamă din oală.

Răsturnaţi din nou în oală conţinutul din castron, amestecaţi, puneţi verdeaţa şi mai lăsaţi ciorba să dea un clocot.

Ciorbă lipovenească cu smântână

Ciorbă lipovenească cu smântână

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.