Ciorba de sfecla rosie cu leustean

Printeaza

O retea delicioasa de ciorba de sfecla rosie, morcov, bulb de telina, radacina de patrunjel,ceapa, ulei, ardei gras, suc de rosii, leustean, bors.

Ingrediente:Ciorba de sfecla rosie cu leustean

  • 1 sfeclă roşie medie
  • 2 morcovi
  • 1 bulb de telină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri ulei
  • 1 ardei gras
  • 200 ml suc de roşii
  • leustean verde sau uscat
  • 1 l bors
  • sare

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o oală, se adaugă ceapa tocată mă­runt, morcovul, ţelina, rădă­cina de pătrunjel şi ardeiul gras tăiate după preferinţă sau rase, un praf de sare, se acoperă cu capac şi se călesc până se înmoaie.

Se adaugă 4 l de apă cal­dă, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 10 minute, după care se pune sfecla cu­răţată şi tăiată cubuleţe. Se la­să să fiarbă 20 de minute, se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă pe foc încă 10 minute. Se acreste cu bors dupa gust.

Ciorba de sfecla rosie cu leustean

Ciorba de sfecla rosie cu leustean

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.