Ciorba de sfecla rosie cu bors

Printeaza

Ciorba de sfecla rosie cu bors din: morcovi, sfecla, telina, patrunjel, ceapa, ulei, ardei, suc de rosii, leustean, bors, sare.

Ingrediente:Ciorba de sfecla rosie cu bors

  • 2 morcovi
  • 1/2 ţelină
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 sfeclă roşie
  • 1 ardei gras
  • 200 ml suc de roşii
  • leuştean verde
  • borş
  • sare

 

Mod de preparare:

Incingi uleiul într-o oală, adaugi ceapa tăiată mărunt, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi ardeiul gras, mărunţite sau rase, un praf de sare, şi acoperi cu un capac. Le că­leşti până se înmoaie.

Torni 3 l de apă caldă, o potriveşti de sare şi o laşi să fiarbă, la foc mic, aproximativ 10 minute. Pui apoi sfecla, curăţată şi tăiată cubuleţe.

Laşi să fiarbă 20 de minute, apoi torni în compoziţie sucul de roşii şi mai laşi pe foc încă 10 minute. Acreşti cu borş, după gust, opreşti focul şi presari leuşteanul, tăiat mărunt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place foarte mult ciorba de sfecla, mai ales cu bors. Din cate stiu, aceasta este o reteta specific ruseasca si foarte gustoasa. Pentru in plus de aroma, eu adaug si smantana.
    Este o ciorba delicioasa pe care o recomand tuturor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.