Chipsuri cu peste afumat

Printeaza

O reteta delicioasa de chipsuri cu: apa, drojdie, faina, peste afumat, rosii uscate, parmezan, capere, sare, piper, patrunjel, ulei, lamaie.

Ingrediente:

  • 125 ml apă
  • 15 g drojdie
  • 250 g făină
  • 500 g peşte afumat
  • un borcan cu roşii uscate în ulei
  • 100 g parmezan
  • două linguri cu capere
  • sare
  • piper
  • pătrun­jel
  • ulei de floarea-soarelui
  • o lămâie

Mod de preparare:

Drojdia se pune într-un castron cu puţină apă. Se amestecă până se dizolvă, se adaugă restul de apă, un sfert de linguriţă cu sare şi făina. Se frământă până se omoge­nizează şi rezultă un aluat potrivit de tare, se lasă să dos­pească la loc cald 30-45 de minute, se întind foi subţiri şi se taie sub formă de triunghiuri.

Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră pe şerveţele absorbante şi se pun într-un castron. Roşiile uscate se scot din ulei, se pun într-un bol împreună cu parmezanul ras, piper şi o lingură cu capere. Se pasează cui un blender până devin ca un sos, adăugând treptat din uleiul în care au fost conservate.

Peştele afumat se taie în bucăţi mici, se pune pe triunghiuri din aluat şi se aşază pe un platou. Se toarnă deasupra sos de roşii, se presară caperele rămase şi pătrun­jel tocat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Nu-mi place reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.