Chiftelute in vas de lut

Printeaza

O reteta de chiftelute in vas de lut din: pulpa de vitel tocata, naut, pulpa de rosii, dovlecei, ceapa, chifla, lapte, patrunjel, ou, usturoi, faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.

Ingrediente:Chiftelute in vas de lut

  • 400 g pulpă de vitel, tocată
  • 400 g năut fiert
  • 1/2 l pulpă de roşii
  • 2 dovlecei verzi
  • 1 ceapă albă
  • 1 chiflă
  • 1 pahar de lapte
  • 30 g pătrunjel
  • 1 ou
  • 1 căţel de usturoi
  • făină
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Spălaţi, uscaţi şi tocaţi pătrunjelul, apoi curăţaţi şi tocaţi mărunt şi usturoiul. înmuiaţi miezul chiflei în lapte şi stoarceţi-l bine.

Amestecaţi carnea, miezul de pâine, oul, tocătura de usturoi şi pătrunjel, până obţi­neţi o compoziţie omogenă. Potriviţi de sare şi de piper. Din amestecul rezultat faceţi chifteluţe, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-le în 50 g de ulei. Scoateţi-le cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătă­rie, ca să se scurgă bine de ulei.

Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o. Căliţi-o în uleiul în care aţi prăjit chifteluţele, adăugaţi după aceea sucul de roşii cu pulpă, potriviţi de sare şi de. piper şi lăsaţi să fiarbă totul 10 minute la foc potrivit.

Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, apoi tăiaţi-i feliuţe destul de subţiri. Puneţi în patru vase de lut pe care să Iţ puteţi băga în cuptor năutul, chifteluţele şi dovleceii, turnaţi deasupra sosul şi Tăsaţi-le să se facă la 180°C, timp de 30 de minute. Serviţi legu­mele şi carnea fierbinţi.

Chiftelute in vas de lut

Chiftelute in vas de lut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.