Chifteluţe de cartofi
PrinteazaChifteluţe de cartofi
- un kilogram cartofi
- o lingură de făină
- o felie de pâine
- 3 ouă
- pătrunjel
- pesmet
- ulei
- sare
- legume fierte (morcov, ardei şi ţelină)
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert într-o oală în care s-a adăugat puţină sare. Se scurg de apă şi se pasează împreună cu legumele fierte. Felia de pâine se înmoaie şi apoi se stoarce.
Peste compozitia de cartofi şi legume se adaugă pâinea, două gălbenuşuri, sarea şi pătrunjelul tocat mărunt. Două albuşuri se bat spumă şi se adaugă şi ele în vas.
Se formează chifteluţe şi se tăvălesc, pe rând, prin făină, ou bătut şi pesmet. Se prăjesc în ulei de măsline. Se servesc cu salată de legume sau măsline.
Pofta buna!