Chiftelute cu mamaliga si carne

Printeaza

Chiftelute cu mamaliga si carne

 Chiftelute cu mamaliga si carne din: malai, carne tocata, ardei gras, ceapa, morcov, telina, oua, cascaval, sare, piper, pesmet, faina.

 

Ingrediente :

  • 200 g mălai
  • 200 g carne tocată
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 3 ouă
  • 1 felie caşcaval
  • sare
  • piper
  • 2 lin­guri pesmet
  • 2 linguri făină

 

Mod de preparare:

Faci o mămăliguţă din mălai, sare şi apă şi când e gata o laşi să se răcească. Cureţi ardeiul, ceapa, morcovul şi ţelina, le dai pe râzătoare şi le căleşti în ulei încins. Adaugi carnea tocată, potriveşti de sare şi piper şi laşi să se călească toate.

Când toate sunt bine pătrunse dai tigaia deoparte. Fărâmiţezi mămăliga cu o furculiţă adaugi compoziţia de carne, caşcavalul ras şi 2 ouă.

Formezi apoi chifteluţe pe care le dai mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut şi la final prin pesmet după care le prăjeşti în ulei încins.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.