Chiftele in sos aromat

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele cu: carne amestec, ceapa, paine, morcov, cartof, ou, usturoi, patrunjel, marar, ulei, sare, piper, rosii, vin, foi de dafin, frunze de telina, oregano, busuioc.

Ingrediente chiftele: Chiftele_in_sos_aromat

  • 500 g amestec de carne tocată
  • 1 ceapă
  • 2 felii de pâine
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • ulei
  • sare
  • piper

Ingrediente sos:

  • 500 g roşii
  • 2 cepe
  • 1 ceşcuţă de vin
  • 2 foi de dafin
  • frunze de ţelină
  • oregano
  • bu­suioc

 

Mod de preparare:

Amestecă bine carnea cu pâinea înmuiată şi stoarsă, usturoiul zdrobit, oul bătut cu sare şi piper, verdeaţa şi ceapa tocată.

Cu palmele umede, modelează chiftelele şi rumeneşte-le în ulei. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei.

Adaugă roşiile decojite şi zdrobite. Lasă pe foc să dea în câteva clocote, apoi pune dafinul, frunzele de ţelină, vinul, un praf de busuioc şi oregano.

Adaugă chiftelele şi lasă să dea în câteva clocote. La final, potriveşte gustul de sare şi piper.

Chiftele in sos aromat

Chiftele_in_sos_aromat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.