Chiftele si verdeata

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele cu: cartofi, ceapa, faina,supa de legume, usturoi, marar, patrunjel, nucsoara, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 2 cepe
  • 4 linguri cu făină
  • 1 cană cu supă de legume
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 vârf de cuţit  de nucşoară
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, scurge-i bine şi zdrobeşte-i cu furculiţa sau mixerul şi toarnă treptat supă.

Separat, taie ceapa mărunt şi că- leşte-o uşor în ulei cu adaos de apă. Amestec-o apoi cu cartofii, usturoiul zdrobit, nucşoara, verdeaţa tocată şi un praf de sare.

la cu lingura din pasta astfel obţinu­tă, tăvăleşte prin făină şi dă-i formă de chiftea.

Rumeneşte chiftelele în baie de ulei. Scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveişte-le cu maioneză vegetală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.