Reteta zilei: Chiftele de porc cu verdeata
PrinteazaChiftele de porc cu verdeata din: paine, lapte, apa, porc, ceapa, usturoi, patrunjel, ou coriandru, scortisoara, sare, piper, ulei de masline.

Chiftele de porc cu verdeata
Ingrediente:
- 1 ceasca paine, cuburi
- ½ ceasca de lapte sau apa
- 1.5 kg carne de porc
- ¼ ceapa, cuburi
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- ¼ ceasca patrunjel tocat
- 1 ou
- 1½ lingurite coriandru
- ¼ lingurita de scortisoara
- ½ linguriță de sare
- piper proaspat
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Inmuiati painea 15 minute in lapte sau apa. Scurgeti apoi foarte bine.
Incalziti 1 lingura de ulei de masline in tigaie. Gatiti ceapa timp de 3-5 minute, apoi adaugati usturoiul si se continua gatirea timp de 45 de secunde-1 minut. Adaugati condimente și amestecati, apoi pastrati deoparte.
Se amestecă împreună pâine, ou, sare și piper și amestecul de ceapă.
În alt bol puneti carnea. Incorporati peste carne amestecul de paine.
Combinati foarte bine si formati chiftelute potrivite. Dati la rece 30-60 de minute.
Ștergeți tigaia si incorporati restul de ulei. Gatiti ciftelutele pana se rumenesc pe toate partile. Pastrati calde pana terminati de rumenit toata compozitia.
Serviti chiftelele calde cu sos sau salata.
Chiftele de porc cu verdeata
Pofta buna!