Reteta zilei: Chiftele de porc cu verdeata

Printeaza

Chiftele de porc cu verdeata din: paine, lapte, apa, porc, ceapa, usturoi, patrunjel, ou coriandru, scortisoara, sare, piper, ulei de masline.

Chiftele_de_porc_cu_verdeata_06

Chiftele de porc cu verdeata

Ingrediente: 

  • 1 ceasca paine, cuburi
  • ½ ceasca de lapte sau apa
  • 1.5 kg carne de porc
  • ¼ ceapa, cuburi
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • ¼ ceasca patrunjel tocat
  • 1 ou
  • 1½ lingurite coriandru
  • ¼ lingurita de scortisoara
  • ½ linguriță de sare
  • piper proaspat
  • 3 linguri ulei de măsline

 

 

Mod de preparare:

Inmuiati painea 15 minute in lapte sau apa. Scurgeti apoi foarte bine.

Chiftele_de_porc_cu_verdeata

Incalziti 1 lingura de ulei de masline in tigaie. Gatiti ceapa timp de 3-5 minute, apoi adaugati usturoiul si se continua gatirea timp de 45 de secunde-1 minut. Adaugati condimente și amestecati, apoi pastrati deoparte.

Chiftele_de_porc_cu_verdeata_02

Se amestecă împreună pâine, ou, sare și piper și amestecul de ceapă.

Chiftele_de_porc_cu_verdeata_03

În alt bol puneti carnea. Incorporati peste carne amestecul de paine.

Chiftele_de_porc_cu_verdeata_04

Combinati foarte bine si formati chiftelute potrivite. Dati la rece 30-60 de minute.

Chiftele_de_porc_cu_verdeata_05

Ștergeți tigaia si incorporati restul de ulei. Gatiti ciftelutele pana se rumenesc pe toate partile. Pastrati calde pana terminati de rumenit toata compozitia.

Serviti chiftelele calde cu sos sau salata.

Chiftele_de_porc_cu_verdeata_06

Chiftele de porc cu verdeata

Chiftele_de_porc_cu_verdeata_06

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.