Chiftele de cartofi (varianta)
PrinteazaChiftele de cartofi
- 700-800 g cartofi
- 2-3 gălbenuşuri
- 75 g caşcaval rus (sau parmezan)
- 100 g făină
- 100 g unt sau untură
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbem cartofii sau îi coacem la cuptor. Cînd sînt gata, îi curăţăm de coajă şi îi dăm prin sită. In piureul cald punem gălbenuşurile, sare, piper, caşcaval ras. Amestecăm bine cu mîna, presărăm puţină făină şi frămîntăm.
Facem din compoziţie un rulou. îl tăiem în felii de un deget şi le dăm formă de chiftfele, presărindu-le cu făină, aşa cum procedăm cu chiftelele de carne. Le facem rotunde, ovale sau rombice. Le prăjim în grăsime, la foc potrivit, să nu se ardă.
In loc de caşcaval putem pune brînză de vacă, scursă bine de zer într-o cîrpă, fiămintată şi apoi amestecată cu piureul de cartofi.
Pofta buna!