Chiftele de cartofi (varianta)

Printeaza

Chiftele de cartofi 

Ingrediente:Chiftele de cartofi (varianta)

  • 700-800 g cartofi
  • 2-3 gălbenuşuri
  • 75 g caş­caval rus (sau parmezan)
  • 100 g făină
  • 100 g unt sau untură
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fierbem cartofii sau îi coacem la cup­tor. Cînd sînt gata, îi curăţăm de coajă şi îi dăm prin sită. In piureul cald pu­nem gălbenuşurile, sare, piper, caşcaval ras. Amestecăm bine cu mîna, presărăm puţină făină şi frămîntăm.

Facem din compoziţie un rulou. îl tă­iem în felii de un deget şi le dăm formă de chiftfele, presărindu-le cu făină, aşa cum procedăm cu chiftelele de carne. Le facem rotunde, ovale sau rombice. Le prăjim în grăsime, la foc potrivit, să nu se ardă.

In loc de caşcaval putem pune brînză de vacă, scursă bine de zer într-o cîrpă, fiămintată şi apoi amestecată cu piureul de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.