Cheesecake cu mere şi caramel

Printeaza

Cheesecake cu mere şi caramel din: biscuiti digestivi, unt, branza de vaci, zahar pudra, oua, esenta de vanilie, malai, amidon alimentar, smantana, caramele, unt, mere, zahar brun, scortisoara.

 

Ingrediente:Cheesecake_cu_mere_si_caramel

blat:

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt moale

umplutura:

  • 400 g branza de vaci de consistenta cremoasa
  • 150 g zahar pudra
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura malai
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 100 ml smantana
  • 125 g caramele tocate

topping:

  • 100 g unt
  • 2 mere decojite, taiate felii
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g caramele sfaramate
  • 100 g biscuiti digestivi maruntiti

 

Mod de preparare:

Se pun în robot biscuiţii şi untul şi se formează o pastă. Se unge cu unt o formă cu pereţi detaşabili (0 18 cm) şi se tapetează cu hârtie de copt. Se repartizează pasta de biscuiţi, ridicându-se şi pe pereţi.

Se amestecă brânza cu zahărul, apoi se adaugă ouăle, vanilia, mălaiul, amidonul, iar la sfârşit caramelele.

Se toarnă crema de brânză în formă şi se dă la cuptor 45 min., la o temperatură de 175 °C.

Se topesc 50 g de unt într-o crăticioară, se adaugă felii de mere, se scutură uşor ca să nu li se strice forma, se presară zahărul brun.

Se ţin pe foc 5 min.

Se pun caramelele sfărâmate la bain-marie cu 50 g de unt şi se amestecă până se topesc, apoi se adaugă biscuiţii sfărâmaţi cu mâna şi se omogenizează.

Asamblare: Cu 5 min. înainte de a se scoate prăjitura din cuptor, se pun merele deasupra.

Cât prăjitura este încă fierbinte, fără să i se îndepărteze inelul detaşabil, peste mere se adaugă şi caramelul topit.

Se lasă prăjitura la răcit cca 3 ore, apoi se scoate din formă şi se porţionează.

Cheesecake cu mere şi caramel

Cheesecake_cu_mere_si_caramel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.