Cheesecake cu ciocolata si biscuiti de cacao

Printeaza

Cheesecake cu ciocolata si biscuiti de cacao din: unt, biscuiţi cu cacao, ciocolată menaj, smântână, cremă de brânză, foi gelatină, ciocolată, cacao.

 

Ingrediente:

  • 125 g unt
  • 200 g biscuiţi cu cacao

Pentru umplutură:

  • 250 g ciocolată menaj
  • 50 g unt topit
  • 125 g smântână
  • 600 g cremă de brânză
  • 2 foi gelatină

Pentru servit:

  • 100 g ciocolată
  • 1 lingură cacao

 

Mod de preparare:

Pentru stratul de bază se si fărâmiţează biscuiţii, se topeşte untul si apoi se amestecă bine cu biscuiţii.

Compoziţia obţinută se pune într-o formă cu pereţi detaşabili, se îndeasă bine si se dă la rece.

Foile de gelatină se pun 5 minute la înmuiat în apă rece.

Se rupe ciocolata bucăţi si din ea numai 160 g se pun cu untul într-o crăticioară, la bain-marie, să se topească.

După topire, se retrage de la bain-marie, se adaugă restul ciocplatei, se amestecă bine si apoi se pune smântână.

Se mixează brânza, si se adaugă amestecul de cioco­lată rece, gelatina, se mixează bine si se toarnă peste stratul de bază.

Se lasă la rece pentru 5 ore si se serveşte ornat cu ciocolată rasă şi cacao.

Cheesecake cu ciocolata si biscuiti de cacao

Cheesecake_cu_ciocolata_si_biscuiti_de_cacao

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.