Chec umplut

Printeaza

 Chec umplut

Ingrediente:Chec umplut

  • 2 ouă
  • 2 căni de zahăr
  • 1 cană ulei
  • 1 cană lapte
  • 1 linguriţă amoniac
  • 4 căni făină
  • 100 g cacao

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul, apoi adaugi uleiul, laptele călduţ şi o cană de făină. Stingi amoniacul cu oţet, îl adaugi în compoziţie, după aceea pui şi cele­lalte 3 căni de făină. împărţi compoziţia obţinută în două.

Prima parte o torni într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, a doua o amesteci cu 5 linguri de cacao şi o pui în cealaltă tavă, apoi dai tăvile la cuptor, pentru 45 de minute, la foc potrivit. între timp, faci crema.

Ingrediente cremă:

  • 10 linguri zahăr
  • 5 lin­guri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 l lapte
  • 1 pachet de mar­garină
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Fierbi laptele, iar când dă în clocot adaugi în ploaie făina amestecată cu zahărul şi când s-a îngroşat, o dai deoparte şi adaugi cacaua şi margarina, apoi coaja de lămâie rasă şi zeama ei.

Având un chec alb şi unul negru, le tai pe amândouă pe lungime în trei foi. Pe un platou refaci un chec aşezând o foaie albă, cremă, o foaie de cacao, cremă, apoi altă foaie albă.

Pentru celălalt chec aşezi între foile de cacao cremă si foaia albă. Le glazurezi pe amândouă cu ciocolată topită şi presari nucă de cocos.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • chec umplut
  • chec umplut cu crema

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.