Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan

Printeaza

Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan din: fulgi de ovaz, lapte, oua, morcovi, bulion, praf de copt, telemea, susan, sare, patrunjel, ceapa verde, unt si faina.

Ingrediente:

  • 120 g fulgi de ovaz
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 morcovi
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 lingura praf de copt
  • 150 g telemea
  • 1 lingurita susan
  • sare
  • 2 legaturi patrunjel
  • 5 fire ceapa verde
  • cate 1 lingura unt si faina pentru tava

 

Mod de preparare:

Se taie morcovii in rondele care se fierb in apa cat sa le le acopere, apoi se scurg. Se toacă pătrunjelul. Se înmoaie fulgii de ovăz în lap­tele călduţ. Se separă albu­şurile de gălbenuşuri.  Intr-un castron, se ames­tecă morcovii cu bulionul, gălbenuşurile, praful de copt, ceapa verde tocată, fulgii de ovăz, praful de copt, seminţele de susan şi pătrunjelul.

Se înglobează telemeaua tăiată în cuburi mici, sare după gust şi, la sfârşit, spuma de albuşuri. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se toarnă compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace 35 min.

Se scoate checul din tavă după ce s-a răcit şi, cu un cuţit bine ascuţit, se taie în felii groase, de 2-2 1/2 cm.

Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.