Chec cu mazăre

Printeaza

Chec cu mazăre din: mazare, faina, drojdie, oua branza telemea, ulei de masline, lapte, ulei de floarea soarelui, busuioc, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Chec_cu_mazare

  • 300 g mazare congelata
  • 180 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 3 oua
  • 100 g branza telemea
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura cu ulei de floarea soarelui
  • busuioc
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

într-un castron, cerne făina cu drojdia. Separat, bate ouăle cu uleiul, laptele, un praf de sare şi piper. Amestecă apoi cele două compoziţii. Incorporează brânza rasă, mazărea şi ierburile aromatice uscate. Amestecă şi toarnă într-o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt.

Coace 45-50 de minute. Lasă să se răcească în formă şi abia apoi feliază checul cu mazăre.

Chec cu mazăre

Chec_cu_mazare

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. cu mazare chiar nu m-am gandit sa fac chec, dar ce bine arata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.