Ceapă de campina

Printeaza

Ceapă de campina

Ingrediente:Ceapă de campina

  • 6 cepe trupeşe
  • 100 g miez de nuci
  • 2 legături mărar
  • 1 ceaşcă smântână
  • 1 lingură untdelemn
  • 3 felii de pâine
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • piper
  • 1 ceaşcă vin alb
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cepele curăţate se pun la fiert miezul de pâine se înmoaie în lapte . Nucile se macină mărarul se toacă .

Când cepele s-au muiat, li se scoate miezul se freacă un piure din miez de ceapă, pâine şi nuci (e o mâncărică de chintesenţe) cu sare, piper, mărar şi se umplu cepele.

Se unge o tavă cu ulei, se aşază cepele cu gura-n sus .Se bate vinul de smântână, se toarnă peste, se dă tava la cuptor, să scadă sosul şi să prindă culoare.

Se toacă pătrunjel, se presară .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.