Castane glasate

Printeaza

 Castane glasate

Ingrediente:Castane glasate

  • 800 g castane
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri sos brun
  • 80 g făină de cartofi
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 1/21 supă sau apă
  • puţină sare
  • 25 g unt

 

Mod de preparare:

Castanele se curăţă de coaja exterioară, apoi se opăresc cite 5-6 bucăţi, se curăţă de pieliţă şi se pun in apă rece, într-un vas mic se pun castanele, supa, untul şi puţină sare, se fierb circa 10 minute la foc domol cu capac, apoi se dau deoparte.

Deosebit se pune la foc zahărul cu puţină apă şi cînd s-a cara­melizat se stinge cu supa şi sosul brun. Se leagă cu făina de cartofi diluată în vin roşu şi se mai fierb 3-4 minute cu castanele.

Castanele glasate se ser­vesc ca garnitură la preparatele de vînat, de gîscă, de şuncă .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.