Cartofi la tigaie cu fulgi de ardei iute

Printeaza

Cartofi la tigaie cu fulgi de ardei iute din: spranghel alb, sare, cartofi noi, piper, ceapa, ulei, patrunjel, maghiran, unt, fulgi de ardei iute, branza roquefort.

Ingrediente:Cartofi_la_tigaie_cu_fulgi_de_ardei_iute

  • 500 g sparanghel alb
  • sare
  • 500 g cartofi noi fierti in coaja de-o zi
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • cateva fire de maghiran
  • 1 lingura unt
  • 1 priza fulgi de ardei iute
  • 150 g branza Roquefort

 

Mod de preparare:

Se docejesc tijele de sparanghel si se indeparteaza capetele lemnoase. Se fierbe sparanghelul in apa cu sare 10 minute.

Se trece prin jet de apa rece si se scurge; se taie bucati lungi de circa 2-3 cm.

Se decojesc cartofii si se taie felii groase sau jumatati.

Se prajesc alaturi de sparanghel intr-o tigaie de teflon in ulei incins, circa 5 minute. Se sareaza si se pipereaza.

Se curata ceapa si se taie inele. Se da in tigaie si se mai prajesc toate 5 minute pana se rumenesc usor.

Se spala verdeata, se sterge si se rup frunzulitele.

Se toaca si se amesteca impereuna cu untul si fulgii de ardei. Se taie cubulete branza si se presara deasupra.

Cartofi la tigaie cu fulgi de ardei iute

Cartofi_la_tigaie_cu_fulgi_de_ardei_iute
Pofta buna!

 

 

 

retete

Cartofi Wedges la Airfryer – Preparare Rapidă și Gust Savuros

Cartofi Wedges la Airfryer – Preparare Rapidă și Gust Savuros din: cartofi, ulei de masline, piper, sare, pudra de usturoi, pudra de ceapa, paprika. Cartofii wedges sunt o mâncare populară și delicioasă care a apărut pentru prima dată în anii 1970 în Statele Unite. Acești cartofi tăiați în forme de “wedges” au devenit rapid un […]

retete

Cartofi gratinati cu brânză și smântână

Cartofi Gratinati cu Brânză și Smântână din: cartofi, smantana, branza rasa, usturoi, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi, tăiați în felii subțiri 200 g smântână 150 g brânză rasă (preferabil Gruyere sau Emmental) 2 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri unt Sare și piper, după gust Un praf de nucșoară   Mod de […]

retete

Cartofi Mov cu Rozmarin și Usturoi

Cartofi Mov cu Rozmarin și Usturoi din: cartofi mov, usturoi, ulei de masline extravirgin, rozmarin, sare, piper, oregano. Ingrediente: 500 de grame de cartofi mov (varietatea Violet Queen sau Purple Majesty) 2-3 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 linguriță de rozmarin uscat sau 2 linguri de rozmarin proaspăt tocat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.