Cartofi gratinati cu brânză și smântână

Printeaza

Cartofi Gratinati cu Brânză și Smântână din: cartofi, smantana, branza rasa, usturoi, unt, sare, piper, nucsoara.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi, tăiați în felii subțiri
  • 200 g smântână
  • 150 g brânză rasă (preferabil Gruyere sau Emmental)
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri unt
  • Sare și piper, după gust
  • Un praf de nucșoară

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-o tigaie, topiți untul și adăugați usturoiul mărunțit.

Gătiți pentru aproximativ un minut până când usturoiul devine aromat, apoi luați tigaia de pe foc.

Într-un vas de copt uns cu unt sau ulei, aranjați un strat de cartofi feliați.

Sezonati cu sare, piper și nucșoară după gust, apoi turnați jumătate din smântână și jumătate din brânză peste cartofi.

Adăugați un nou strat de cartofi și repetați procedura, adăugând restul de smântână și brânză.

Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-50 de minute, sau până când cartofii sunt moi.

Scoateți folia și continuați coacerea timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când suprafața devine aurie și crocantă.

Lăsați să se răcească puțin înainte de a servi.

Cartofi gratinati cu brânză și smântână

Informații nutriționale (valori aproximative per porție):

  • Calorii: 350 kcal
  • Carbohidrați: 30 g
  • Proteine: 10 g
  • Grăsimi: 20 g

Cartofii gratinați, cunoscuți și sub numele de “gratin dauphinois,” sunt originari din regiunea Dauphiné din Franța.

Această rețetă tradițională a devenit populară în întreaga lume pentru gustul său cremos și savuros.

Cartofii sunt tăiați în felii subțiri și se coc într-un amestec de smântână, brânză și condimente, ceea ce creează o textură bogată și o aromă delicioasă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara

Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara

Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara din: cartofi, cascaval, ou, smantana, usturoi, nucsoara, unt, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi 50 g caşcaval ras un ou 200 ml smântână de gătit un praf nucşoară un căţel usturoi 20 g unt sare piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă şi spălaţi se taie fetii […]

 

Cartofi dulci gratinati cu topping de nuci pecan

Cartofi gratinati cu ceapa

Cartofi gratinati cu ceapa din: cartofi, oua, cascaval, ceapa, smantana, carnati, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi fierţi în coajă 300 g caşcaval ras 4 ouă 100 g smântână 1 legătură de ceapă 2 cârnaţi prăjiţi sare piper ulei, pentru uns   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi zdrobeşti cu furculiţa şi îi amesteci […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.