Cartofi la cuptor cu rosii uscate si usturoi

Printeaza

Cartofi la cuptor cu rosii uscate si usturoi din: cartofi, masline, rosii uscate, vin alb, rozmarin, usturoi, ceapa, ulei, foi de dafin, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi_la_cuptor_cu_rosii_uscate_si_usturoi

  • 1 kg cartofi
  • 250 g masline
  • 50 g rosii uscate
  • 100 ml vin alb
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 5 linguri cu ulei
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu un praf de sare. Când sunt aproa­pe fierţi, scurge-i, decojeşte-i şi taie-i în bucăţi mari. Amestecă-i uşor cu usturoiul tăiat în feliuţe şi măslinele. Adaugă ceapa julien şi roşiile uscate.

Adaugă un praf de sare şi piper, pune crenguţa de rozmarin şi foile de dafin. Răstoarnă amestecul într-un vas termorezistent uns cu ulei. Toarnă uşor vinul alb şi lasă la cuptor, la foc moderat, 30-35 de minute.

Cartofi la cuptor cu rosii uscate si usturoi

Cartofi_la_cuptor_cu_rosii_uscate_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.