Carnati la tava cu piure si acritura

Printeaza

Carnati la tava cu piure si acritura din: 8 carnaciori proaspeti, rozmarin, piper boabe, vin, ulei, cartofi, unt, lapte.

Ingrediente:Carnati la tava cu piure si acritura

  • 8 carnaciori proaspeti
  • rozmarin
  • piper boabe
  • 2-3 linguri de vin alb demidulce
  • 2 linguri ulei
  • 8 cartofi
  • 20 g unt
  • 100 ml lapte cald

 

Mod de preparare:

Dacă sunt proaspăt făcuţi, câmaţii se şterg cu un prosop absor­bant de bucătărie, se înţeapă cu furculiţa să nu se umfle şi se aşază în tavă răsuciţi să nu se desfacă. Puteţi să înfigeţi câte o scobitoare şi să-i aşezaţi în tavă. Se ung cu puţin ulei, se presară piperul şi se pune vinul.

Se aşază în tavă unul lângă celălalt, se acoperă cu o folie de alumi­niu şi se bagă la cuptor la 120° C. Cât timp stau câmaţii la cuptor, se pregăteşte garnitura de cartofi.

CâruaH ta faira cu piure, u acritura

Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă şi cu sare. După ce s-au fiert, se scurg de apă ‘ şi se pasează cu unt, sare şi lapte până devine spumă.

Se verifică dacă s-au făcut cârnăciorii şi, dacă s-au rumenit, se scot din cuptor şi se servesc cu piure şi castraveciori acrii. Se ornează platoul cu verdeaţă, salată verde sau broccoli.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.