Calzone cu legume si sunca

Printeaza

Calzone cu legume si sunca din: ou, ulei, zahar, apa, drojdie, faina, carnati, sunca, ciuperci, pasta de rosii, cascaval, masline, oregano, sare, piper.

Ingrediente:Calzone cu legume si sunca

  • un ou
  • ulei de măsline
  • zahăr
  • 400 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 600 g făină
  • 4 cârnaţi cabanos
  • 300 g şuncă presată
  • 300 g ciuperci
  • 4 linguri de pastă de roşii
  • 250 g caşcaval
  • 200 g măsline negre fără sâmburi
  • oregano
  • sare
  • piper
  • un gălbenuş

 

Mod de preparare:

Intr-un castronel se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, până când devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător. Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.

Se pune în mijloc drojdia cres­cută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frământă până când rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.

Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.

Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă. Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă. Ca sa aiba o culoare aurie se pot unde cu galbenus inainte de a fi introduse in cutpor.

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.