Budinca de praz cu mozzarella

Printeaza

O reteta de budinca de praz cu mozzarella din: praz, rosii, gulie, patrunjel, mozzarella, sare, piper, smantana, lapte, cascaval si unt.

Ingrediente:Budinca de praz cu mozzarella

  • 4 fire de praz
  • 3 rosii
  • 1 gulie mica
  • 1 legatura de patrunjel
  • 125 g mozzarella
  • sare
  • piper macinat
  • 150 g smantana
  • 150 ml lapte
  • 100 g cascaval tare
  • 30 g unt

 

Mod de preparare:

Curesti rpazul si il tai rondele subtiri. Oparesti rosiile, iar pulpa o tai feliute. Decojesti gulia, o speli si o tai feliute subtiri. Cureti verdetuirle si le toci marunt., iar mozzarella o scurgi si o tai cubulete.

Feliile de praz, rosiile si gulia le asezi intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, sub forma unor solzisori, astfel incat sa se acopere partial. Presari verdeturi si condimentezi din nou totul cu sare si piper.

Amesteci smantana cu laptele si torni amestecul peste legume. Deasupra presari cascaval ras, apoi pui mozzarella taiata cubulete, dupa care sfarami untul. Introduci tava in cuptor si coci budinca la 180 de grade Celsius, circa 40 de minute, apana cand suprafata devine aurie.

Budinca de praz cu mozzarella

Budinca de praz cu mozzarella

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.