Budinca fiarta de spanac

Printeaza

Budinca fiarta de spanac din: spanac, telemea, oua, pesmet, ceapa, usturoi, bulion, otet, zahar, sare, piper.
Budinca fiarta de spanac

Ingrediente:

  • 1 kg spanac
  • 100 g telemea
  • 3-4 ouă
  • 100 g pesmet
  • 1 legătură  ceapă verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingură oţet
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli spanacul şi îl pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt şi le pui la fiert cu bulionul, oţetul, 200 ml apă, sare, piper şi zahăr după gust.

Când sosul este destul de scăzut, îl treci prin sită, îl amesteci cu spana­cul scurs şi tocat şi dai totul în câteva clocote.

Adaugi brânza rasă, pesmetul şi ouăle şi amesteci totul pe foc mic câteva minute. Torni apoi compoziţia într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi o fierbi pe baie de aburi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.