Budinca de tapioca – reteta usor de preparat
PrinteazaBudinca de tapioca din: apa, lapte de cocos, tapioca, zahar tos, portocala, ananas, sare, merisoare, zahar vanilat, lamaie, nuca de cocos, scortisoara, frisca, sos de menta.
- 700 ml apă
- 300 ml lapte de cocos
- 100 g perle de tapioca mici
- 60 g zahăr tos
- o portocală
- un ananas
- 3 g sare
- 100 g merişoare uscate
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- o lămâie
- 25 g nucă de cocos uscată
- scorţişoară
- frişcă
- sos de mentă
Mod de preparare:
Ananasul se curăţă de coajă şi mijlocul lemnos, se taie felii subţiri şi se pune la rece acoperit cu folie alimentară.
Apa se pune la fiert împreună cu sarea şi când începe să clocotească se pun perlele de tapioca.
Se amestecă din când în când ca să nu se lipească, se fierb 15 minute, apoi se adaugă zahărul tos şi laptele de cocos.
Se presară nuca de cocos uscată, se amestecă şi se continuă fierberea încă zece minute. Se adaugă merişoarele întregi sau tocate, puţin ananas tăiat cubuleţe, zahărul vanilinat şi coajă rasă de portocală.
Se amestecă, se lasă să se răcească puţin în oală, apoi se toarnă în pahare sau boluri şi se lasă să se răcească.
Se introduce la rece minimum 30 de minute, se decorează cu felii de ananas şi merişoare, coajă rasă de lămâie şi portocală şi se serveşte imediat.
Budinca de tapioca
Pofta buna!