Budinca de gutui

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca cu:gutui, alune, budinca, lapte, franzela, lamaie, zahar pudra, unt, oua, pesmet.

Ingrediente:

  • 4 gutui frumoase, sănătoase
  • 100 g alune prăjite
  • 1 cană lapte
  • 1/2 franzelă
  • 1 lămâie
  • 1 cană zahăr pudră
  • 2 linguri unt
  • 6 ouă
  • 1 lingură pesmet

 

Mod de preparare:

Speli gutuile şi le fierbi în apă clocotită. După ce sunt bine fierte, le cureţi, le razi prin răzătoarea cu găuri mari şi le amesteci cu alunele, pisate mărunt.

Freci untul spumă, adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, miezul de franzelă înmuiat în lapte şi stors, coaja şi sucul lămâii, gutuile amestecate cu alunele, zahărul pudră şi, la sfârşit, albuşurile bătute spumă.

Ungi o tavă (o formă de budincă) cu unt, o tapetezi cu pesmet, aşezi compoziţia de budincă şi o coci la cuptor timp de 30 de minute, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.