Briose cu sunca, cascaval si mac

Printeaza

Briose cu sunca, cascaval si mac din: făină, drojdie uscată, zahar, sare, ou, lapte, unt, mac, cascaval, bacon.

Briose_cu_sunca_cascaval_si_mac

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 1 praf zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • 200 ml lapte cald
  • 50 g unt topit şi răcorit
  • 2-3 linguri mac
  • 6 linguri caşcaval ras
  • 125 g bacon
  • unt pentru uns forma

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron mare; se adaugă drojdia, zahărul, sarea, macul şi oul; se adaugă laptele cu unt. Se frământă un aluat ferm, care nu se lipeşte şi se acoperă cu un prosop fextil. Se lasă să crească la căldură, cca 45 min.

Se ung cu unt formele mici de brioşe. în aluat se mai adaugă 4 linguri caşcaval, precum şi baconul tăiat bucăţele. Se mai fră­mântă o dată şi se împarte în 8. Se modelea­ză biluţe şi se aşază în forme. Se mai lasă să crească cca 20 min. Se coc apoi brioşele timp de cca 17 min.

Servire: se dau brioşele la cuptpr cca 17 min. la 180 °C . Se repartizează restul,,de caşcaval şi se dau brioşele la cuptor. Se mai coace până ce se topeşte. Se scot brioşele din forme şi se lasă să se răcească, apoi se desprind cu grijă hârtiile.

Briose cu sunca, cascaval si mac

Briose_cu_sunca_cascaval_si_mac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.