Briose cu dulceata

Printeaza

Briose cu dulceata din: zahar, faina, cacao, praf de copt, sare, apa fierbinte, lapte, ulei, oua, mango, portocale, mar golden, praf pentru crema de ciocolata si drajeuri colorate.

Briose_cu_dulceata

 

Ingrediente:

  • 1 cană zahăr
  • 2 căni făină
  • 1/3 cană cacao solubilă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/3 cană de apă fierbinte
  • 150 ml lapte dulce pasteurizat
  • 100 ml ulei
  • 2 ouă

Pentru dulceaţa

  • 1 mango
  • 1 portocală
  • 1 măr golden
  • 4 linguri zahăr

Pentru decor

  • 300 ml lapte
  • 1 plic praf pentru cremă de ciocolată
  • 2 linguri zahăr
  • drajeuri divers colorate

 

Mod de preparare:

Pentru dulceaţă, decojeşti mango şi portocala. Tai cubuleţe mango şi mărul golden nedecojit, îndepărtându-i cotorul. Desfaci portocala în felii. Pui fructele în cratiţă, cu zahărul şi fierbi până se încheagă dulceaţa.

Cerni făina împreună cu zahărul, cacaua, praful de copt şi sarea. Mixezi ouăle cu laptele, apoi adaugi uleiul, ingredientele uscate, dulceaţa şi, la urmă, apă fierbinte, în funcţie de consistenţa compoziţiei, mai poţi adăuga puţină făină, după nevoie.

Amesteci dulceaţa cu restul compoziţiei şi torni aluat în formele de silicon pentru brioşe, umplând 2/3 din acestea.

Coci brioşele la foc mediu, pentru 30-40 de minute. Când s-au răcit brioşele, le decorezi cu frişcă bătută sau cu cremă de ciocolată şi cu drajeuri.

 

 Briose cu dulceata

Briose_cu_dulceata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.