Bors moldovenesc de miel cu loboda si smantana

Printeaza

Bors moldovenesc de miel cu loboda si smantana din: carne de miel (gât, coaste, coadă, cap), ceapa, morcovi, pastarnac, ardei gras rosu, smantana, oua, orez, lobodă (ştevie, măcriş etc.), bors, verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean).

Bors moldovenesc de miel su loboda si smantana

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel (gât, coaste, coadă, cap)
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 cutie smântână (200 g )
  • 2 ouă
  • 100 g orez
  • 1 legătură lobodă (ştevie, măcriş etc.)
  • 1 l borş
  • verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean)

Mod de preparare:

Pui carnea la fiert în apă cu puţină sare. Spumezi de câte ori este nevoie. Tai zarzavatul după plăcere şi îl pui în oală peste carne.

Când carnea este .aproa­pe fiartă, pui orezul spălat. După 15 minute torni borşul fiert separat, adaugi şi loboda şi laşi să mai dea în clocot.

Baţi ouăle cu smântână şi dregi borşul. La final, presari verdeaţa tocată mărunt. Serveşti borşul cu mămăligă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.