Bors de tarhon
PrinteazaBors de tarhon
- 3 morcovi
- 1 pătrunjel
- 2 legături tarhon
- 3 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 3 linguri smântână
- 1/2 linguriţă boia dulce
- 2 linguri orez
- 1 ou
- 1/2 l borş
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă rădă-cinoasele, se spală, se dau prin răzătoarea mare şi se călesc uşor în ulei. Se adaugă boiaua, se amestecă şi se toarnă 1,5 I apă fierbinte, lăsând să fiarbă 7-8 minute.
Se adaugă orezul. Când a fiert se adaugă şi tarhonul tocat mărunt. Oul, făina şi smântână omogenizate se subţiază cu ciorbă şi se toarnă în oală. După 4-5 clocote se adaugă sare şi se acreşte cu borş fiert separat.
Pofta buna!