Bors de dovlecei cu floare
PrinteazaBors de dovlecei cu floare
- 1 kg dovlecei cu floare
- 1 1 apă
- 2 ceşti borş
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstamac
- 1 ceapă
- 25 g orez
- sare
- verdeaţă
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri smantană
Mod de preparare:
Curăţam zarzavatul, îl radem şi îl fierbem cu ceapa tăiată mărunt. Cand este aproape fiert, adăugăm orezul, apoi dovleceii. Sărăm. Cînd dovleceii sunt fierţi, adăugăm borşul fierbinte, lăsand să mai dea cateva clocote cu mărar, pătrunjel şi leuştean tocate mărunt, în cantitate mai mare decît la celelalte borşuri.
Dregem borşul cu ou şi cu smantană.
Pofta buna!