Bors cu piept de porc si rasol de vita

Printeaza

Bors cu piept de porc si rasol de vita din: piept de porc, rasol de vita, bors, sfecla, telina, radacina patrunjel, pastarnac, ceapa, morcovi, varza, cartofi, ardei iute, leustean, sare.

Ingrediente:Bors cu piept de porc si rasol de vita

  • 500 g piept de porc
  • 1 rasol de vita
  • 1 l bors
  • 500 g sfecla
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 varza mica
  • 3 cartofi
  • 1 ardei iute
  • 1 legatura leustean
  • sare

 

Mod de preparare:

Spalati carnea, taiati-o in bucatelel si punneti-o la fiert impreuna cu rasoul, si el spalat in prealabil. Luati spuma de cateva ori si dup o ora de fiert scoateti rasolul, curatati carnea de pe os si taiati-o in bucatele. Luaţi spuma de câteva ori şi după o oră de fiert scoateţi rasolul, curăţaţi carnea de pe os şi tăiaţi-o în bucăţele.

Puneţi carnea din nou la fiert împreună cu zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat cubuleţe. Ceapa căliţi-o 5 minute împreună cu ardeiul iute tocat. Stingeţi cu puţină zeamă şi puneţi prăjeala în oală. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 45 de mi­nute, apoi adlăugaţi borşul, fiert separat, leuştieanul tocat mărunt şi potriviţi de sare. Se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.