Mancare de prune cu carne

Printeaza

Mancare de prune cu carne din: carne de vita, unt, prune uscate, zahar, lamaie, faina, sare, ceapa.

Ingrediente:Mancare de prune cu carne

  • 1 kg carne de vită (rasol sau cap de piept)
  • 2 linguri cu unt
  • 1/2 kg prune uscate (fără sâmburi)
  • 3 linguri cu zahăr
  • 1/2 lămâie
  • 1 linguriţă cu făină
  • sare
  • 1 ceapă tocată

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prunele uscate de sâmburi, spălaţi în 2-3 ape reci, lăsaţi-le într-un castron mare acoperite cu apă călduţă (6-8 ore), apoi spălaţi-le cu apă rece şi lăsaţi-le pe farfurie.

Curăţaţi carnea de oasele mici şi spălaţi în 2-3 ape, tăiaţi bucăţi potrivit de mari şi rumeniţi-le pe rând în unt. Scoateţi pe farfurie, iar în grăsimea rămasă căliţi ceapa până se înmoaie uşor. Adăugaţi 1 cană cu apă, fierbeţi cu vasul acoperit până când scade lichidul.

Folosiţi o cratiţă mare în care să ardeţi zahărul: puneţi zahărul în cratiţă, lăsaţi să se topească, mişcaţi cratiţa ca să îmbrăcaţi marginile cu zahărul caramelizat.

Puneţi în cratiţa cu zahăr: carnea, prunele, 1 linguriţă cu faină dizolvată în apă caldă, 1 praf de sare, felii de lămâie, acoperiţi cu 2 căni de apă caldă, puneţi cratiţa în cuptorul cald pentru 1/2 oră.

Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.