Bors cu hribi uscati si ceapa
PrinteazaO reteta delicioasa de bors cu:hribi, ceapa, ulei, faina, orez, leustean, sare, piper.
Ingrediente:
- 200g hribi uscaţi
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 1 lingură făină
- 4 linguri orez
- 1 I borş
- 1 leg. leustean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi hribii la înmuiat pentru 2-3 ore, apoi tăiaţi-i în felii şi puneţi-i la fiert în 2,5 I apă. Ceapa tocată mărunt căliţi-o în ulei, apoi puneţi făina şi după 1 minut stingeţi cu 1 ceaşcă din zeama în care fierb ciupercile.
Puneţi sosul obţinut în oala cu ciupercile, adăugaţi orezul fiert separat şi mai lăsaţi să fiarbă 5-6 minute. La final, puneţi borşul fiert separat, leuşteanul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper.
Pofta buna!