Bors cu carne de vita

Printeaza

O reteta delicioasa de bors cu: carne de vita, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, orez, galbenus, smantana, ulei, tarhon, ceapa verde, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de orez
  • un gălbenuş
  • 100 ml smântână
  • 2 linguri ulei
  • tarhon
  • ceapă verde
  • sare
  • bors

 

Mod de preparare:

Carnea de vită, spălată şi tăiată bucăţi, o pui la fiert în 4 litri de apă. După ce spumuieşti, potriveşti de sare şi adaugi zarzavaturile, spălate şi tocate mărunt. Variantă: adaugi zarzavaturile  date întâi prin razatoare mare şi călite în ulei 2 minute  în vasul cu carne.

Laşi ciorba să fiarbă domol, acoperită cu capac. Când carnea este aproape gata, pui orezul spălat şi amesteci ferm, să nu se lipească de fundul vasului. Se adaugă borşul şi se lasă să clocotească timp de câteva minute, lei de pe foc, pui tarhonul tocat şi acoperi vasul, apoi dregi cu gălbenuş de ou şi smântână.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bun borsul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.