Biftec la tava

Printeaza

Biftec la tava

Ingrediente:Biftec la tava

  • 1 kg muşchi de vacă
  • unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm muşchiul de grăsimea de pri­sos şi de tendoane. Tăiem felii in curme­zişul fibrelor. Punem fiecare bucată în mijlocul unui şervet ud şi netezim cu ciocanul. Apoi tragem capetele şervetu­lui şi le învîrtim. Scoatem bucata din şer­vet şi o legăm cu sfoară subţire, dîndu-i o formă perfect rotundă.

Cu 15-20 minute înainte de a servi biftecul, topim într-o tigaie de fier cu pe­reţii subţiri o bucată mică de unt şi, la foc viu, îl lăsăm să se rumenească. Pu­nem în tigaie biftecul, presărat cu puţin piper pe o parte şi pe alta. Rumenim bif­tecul pe amîndouă părţile. Nu punem unt mult, deoarece se arde şi dă fripturii gust amar.

Tragem tigaia pe marginea plitei, la foc mic, frigem bucăţile de muşchi com­plet sau, după gust, le lăsăm puţin în sînge.

Cînd biftecul este gata, îi dăm sare şi îl scoatem pe o farfurie fierbinte (friptura de vacă se serveşte totdeauna pe farfurie fierbinte, deoarece grăsimea se sleieşte repede şi miroase a seu). Turnăm peste muşchi sucul lui, presărăm hrean ras şi servim cu cartofi prăjiţi.

 

Pofta buna1

1 comentariu

  1. Imi place biftecul; o delicatesa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.