Biftec cu garnitura de spanac

Printeaza

Biftec cu garnitura de spanac din: muschi de vita, unt, franzela, oua, spanac, marar, sare, piper.

Ingrediente:Biftec cu garnitura de spanac

  • 6 felii de muşchi de vita
  • 2 linguri cu unt
  • 6 felii de franzelă
  • 6 ouă
  • 1 kg spanac
  • mărar tocat
  • sare
  • piper mcăcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi spanacul frunză cu frunză, spălaţi-l în multe ape, clocotiţi-15 min în apă care fierbe, apoi scurgeţi-l şi tocaţi-l mărunt. Aşezaţi-l apoi într-o cratiţă cu 1 lingură cu unt, sare şi puţin piper, adăugaţi 2 căni de zeamă în care a fiert.

Scădeţi la foc mic 30 min.

Spălaţi carnea, ruimeniţi-o în unt, lăsaţi deoparte până faceţi ochiuri din cele 6 ouă. Fierbeţi apa cu 1 lingură cu oţet şi 1 lingură cu sare, spargeţi ouăle, daţi-le drumul încet în apă, lăsaţi focul mic, scoateţi ochiurile şi lăsaţi-le în strecurătoare.

Faceţi platoul: aşezaţi în rază feliile de pâine, acoperiţi-le cu spanac, deasupra aşezaţi feliile de carne, iar între felii aşezaţi ouă ochiuri, decoraţi cu mărar şi serviţi alături de vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.