Bibilica la cuptor cu rodii si spanac

Printeaza

Bibilica la cuptor cu rodii si spanac din: bibilica, branza ricotta, cimbru, sare de mare, piper negru, ulei de masline, unt, usturoi, vin alb, rodie, spanac.

 

Ingrediente: Bibilica_la_cuptor_cu_rodii_si_spanac

  • 1 bibilica de 1 kg
  • 100 g branza ricotta
  • 1 mana de frunze proaspete de cimbru
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 1 cubulet de unt
  • 1 catel de usturoi, decojit si tocat marunt
  • 1/2 pahar de vin alb
  • semintele de la 1 rodie, fara coaja si miezul galben
  • 2 maini de spanac, spalat

Mod de preparare:

Separati pulpele inferioare, cele superioare si pieptul pasarii. Intr-un castronel, bateti branza ricotta cu cimbrul tocat marunt.

Asezonati usor compozitia. Cu doua degete, desprindeti partial pielea de pe piept si pulpe.

Cu o lingurita, introduceti usor amestecul de ricotta intre piele si carne, apoi trageti pielea inapoi ca sa acopere umplutura.

Preincalziti cuptorul la 220°C. Asezonati carnea, turnati putin ulei de masline intr-un vas pentru cuptor si frigeti pulpele pe plita timp de 5 minute, pana devin crocante si aurii.

Apoi puneti in vas si pieptul, dupa care adaugati un cubulet de unt, impreuna cu usturoiul si vinul.

Introduceti vasul la nivelul de sus al cuptorului preincalzit si coaceti timp de 25 de minute, apoi adaugati semintele de rodie si mai coaceti inca 5 minute, moment in care carnea de pe pulpe va fi bine patrunsa si pielea va deveni crocanta.

Scoateti vasul din cuptor si asezati-l din nou pe plita.

Adaugati spanacul si lasati-l sa se inmoaie. Veti obtine astfel un sos excelent.

Verificati asezonarea, apoi asezati pe fiecare farfurie cate o bucata de piept, o pulpa superioara si una inferioara, garnisind cu spanac si rodii de jur-imprejur.

Deasupra fiecarei portii, turnati cate putin din sosul obtinut si serviti cu cartofi fierti.

Bibilica la cuptor cu rodii si spanac

Bibilica_la_cuptor_cu_rodii_si_spanac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.