Berbecuţ cu ciuperci

Printeaza

Berbecuţ cu ciuperci din: pulpa de berbecut, ciuperci, ceapa, morcov, vin, seminte de coriandru, ulei, patrunjel, chimen, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:

  • 600 g pulpa de berbecut
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 350 g vin alb demisec
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita chimen
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o si scurgeti-o de apa. Taiati carnea in bucati potrivite si presarati-o cu sare, piper si seminte de coriandru macinate. Prajiti bucatile de carne intr-o cratita, in 50 ml ulei, la foc mic, pana cand se rumenesc bine pe toate partile.

Adaugati ceapa si morcovul curatate, spalate si taiate in cubulete. Caliti-le, impreuna cu carnea 4-5 minute, apoi adaugati ciupercile spalate, chimenul, crenguta de cimbru, uleiul ramas si vinul.

Potrivit de sare si piper, acoperiti cratita cu un capap si puneti-o la cuptor, la foc potrivit. Coaceti berbecutul cu ciuperci 45-50 de minute. In ultimele 10-15 minute de coacere, luati capacul, pentru ca ingredientele sa se rumeneasca putin deasupra.

Serviti berbecutul cu ciuperci cald, presarat cu patrunjel tocat.

Berbecuţ cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.