Batoane cu fructe uscate, vin si scortisoara

Printeaza

Batoane cu fructe uscate, vin si scortisoara din: fructe uscate (stafide jumbo, prune, mere, caise, smochine, merişoare), vin roşu, mirodenii (scorţişoară pisată grosier, cuişoare şi ienibahar), coajă de portocală, zahăr, făină integrală, scorţişoară, margarină.

Ingrediente:Batoane_cu_fructe_uscate_vin_si_scortisoara

  • 350 g fructe uscate (stafide jumbo, prune, mere, caise, smochine, merişoare)
  • 300 ml vin roşu
  • 1 sită de ceai de mirodenii (scorţişoară pisată grosier, cuişoare şi ienibahar)
  • fâşii de coajă de portocală
  • 50 g zahăr

Pentru aluatul crocant:

  • 200 g făină integrală
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 100 g margarină de la frigider
  • 100 g zahăr

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190 °C. Se aşază tava pe şina din mijlocul cuptorului şi se lasă să se încingă. Se toarnă vinul într-o cratiţă emailată şi se adaugă mirodenii, fructe, coajă de portocală şi zahăr.

Se încăl­zesc la foc moale şi se lasă să fiarbă 10 min. Se lasă apoi să se răcească; se înde­părtează coaja de portocală şi mirodeniile. Se aşază fructele într-o formă de sufleu.

Se prepară aluatul cro­cant: se mixează făina cu mi­rodenii, un praf de sare şi fulgi de margarină rece; se frământă apoi cu vârfurile degetelor, rezultând un aluat sfărâmicios. Se adaugă zahă­rul şi se amestecă.

Se repartizează fulgii de aluat pe fructe (mai mult în mijloc, mai puţin pe margini). Se aşază în cuptor pe tava încălzită şi se lasă să se ru­menească timp de cca 25 min.

Se scoate din cuptor şi se lasă să se odihnească 5 min. înainte de servire. Se deco­rează cu îngheţată sau iaurt de post cu vanilie (pe bază de soia).

Batoane cu fructe uscate, vin si scortisoara

Batoane_cu_fructe_uscate_vin_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.