Aripi in sos picant

Printeaza

Aripi in sos picant din: aripi, ulei, sare, piper, otet de vin rosu, mustar de dijon, miere, pasta de ardei iute, ulei, unt si boia.

Ingrediente:Aripi_in_sos_picant

  • 30 g aripi de pui
  • ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat

sos:

  • 1 cana otet de vin rosu
  • 3 linguri mustar de Dijon
  • 3 linguri miere
  • 2-3 lingurite pasta de ardei iute (in functie de cat de iute va place)
  • 3 linguri ulei
  • 100 g unt
  • 1 lingura boia iute sau dulce, dupa gust

 

Mod de preparare:

Pudraţi aripile cu sare şi piper, amestecaţi-le cu 2-3 linguri de ulei. Frigeţi-le pe grătar, până se pătrund şi se rumenesc pe ambele feţe. Preparaţi sosul. întâi frecaţi într-un castron oţetul, muştarul, pasta de ardei iute, mierea şi uleiul. Topiţi untul într-o tigaie sau o cratiţă mare. pusă pe grătar.

Turnaţi în unt amestecul din castron. Când dă în clocot, puneţi boiaua, adăugaţi sare după gust, apoi puneţi aripile fripte, imediat ce le-aţi luat de pe grătar. Lăsaţi să clocotească 2-3 min, amestecând mereu. Serviţi imediat, cu salata sau garnitura preferată.

Aripi in sos picant

Aripi_in_sos_picant

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Bune aripioarele cu sos

  2. Vreau sa incerc si eu reteta asta de aripioare, mie-mi plac mult aripioarele picante, mai ales alea de la kfc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.