Ardei umpluţi cu orez (varianta)

Printeaza

Ardei umpluţi cu orez 

Ingrediente:Ardei umpluţi cu orez

  • ardei graşi
  • orez
  • mărar
  • ulei
  • sos de roşii
  • roşii mici
  • sare

 

Mod de preparare:

Se prepară orezul la fel ca pentru sarmale în foi de varză (fără stafide), adăugîndu-se mărar tăiat mărunt.

Se aleg ardei graşi, li se laie cîte rm căpăcel în partea dinspre codiţă, se spală şi se curăţă bine de seminţe. Se umplu apoi cu orez potrivit de sare, se ung cu ulei, se aran­jează într-o tavă unsă la rîndul ei cu ulei şi se dau la cuptor pentru cîteva minute, pînă se rumenesc.

Se acoperă cu sos de roşii şi se lasă să fiarbă la foc moale circa 3/4 ore, pînă ce se fierbe orezul. Cînd ardeii sint gata, se poate aplica pe fiecare cîte o jumătate de roşie mică.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.