15 retete cu carne de miel pentru Paşte

Printeaza

Retete cu carne de miel pentru Paste:

Miel_8

Spinare de miel la cuptor cu garnitură de cartofi prăjiţi, cro­chete de spanac şi sote de fasole fidea

  Ingrediente: 1,600 kg spinare din miel 1 1/2 l supă din oase de miel sare piper 1/2 lărnîie 1 lingură făină 2 gălbenuşuri 1 ou 1 kg spanac nucşoară pesmet 150 g unt 400 g cartofi 300 g fasole fidea ulei pentru crochete 40 g şvaiţer sau caşcaval   Mod de preparare: Spinarea se…

Read more »

Spată de miel umpluta cu garnitură de mazăre şi cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu sote de ciuperci

Ingrediente: 1,400 kg spata 4 ouă 30 midii 1 felie franzelă 1 legătură pătrunjel 3 fire ceapă verde 2 linguri sos alb 10 coşuleţe coapte din foitaj 300 g ciuperci 1 legătură mărar 1 lingură făină 150 g unt 500 g mazăre fină 500 g cartofi noi   Mod de preparare: Se scoate osul din…

Read more »

Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de mor­covi şi mazăre şi cartofi ducesa

Ingrediente: 1 piept mare de miel grăsuţ (circa 1,500 kg) sare piper 2 ouă 150 g unt 1 felie franzela 2 fire ceapă verde 500 g morcovi 500 g mazăre fină 400 g car­tofi 1 lingura făină 1/2 l supă de miel 2 linguri sos brun 5 căţei usturoi   Mod de preparare: Se prepară…

Read more »

Pulpă de miel marinata cu garnitură de pilaf cu ciuperci şi roşii umplute cu ouă

  Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 200 g orez 200 g ciuperci 100 g zarzavat 1 ceapă cimbru sare piper 150 g unt 12 roşii potrivite 3 ouă 1 lingură sos alb 1/21 vin roşu   Mod de preparare: Pulpa se pune într-un vas de sticlă sau porţelan cu zarzavatul şi ceapa tăiate, cimbru,…

Read more »

Cotlete de miel la grătar cu garnitură de legume de sezon

Ingrediente: 1,600 kg cotlet de miel 120 g unt sare piper 600 g legume de sezon   Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat puţin cu satirul, se ung cu unt, se dă sare şi puţin piper şi se frig la grătar 4-5 minute pe ambele părţi. Se servesc imediat pe un platou…

Read more »

Spată de miel umplută cu garnitură de pilaf cu praf curry sau boia de ardei dulce şi crochete de ciuperci

Ingrediente: 1,200 kg spată de miel mare 400 g bojoc şi ficat 3 ouă 120 g unt ulei de prăjit crochetele 400 g ciuperci 200 g orez 1 linguriţă curry (boia de ardei) sau şofran sare 2 linguri făină 30 g costiţă afumată 2 cepe 1 măr crud 2 linguri smantană 3 fire ceapă verde…

Read more »

Bors ţărănesc din carne de miel

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 1 l borş 2 l apă 6 fire ceapă verde 20 g orez 1 legă­tura mărar 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se spală şi se pune la fiert. Se spumează şi pe parcurs se pune…

Read more »

Supă din carne de miel cu sparanghel şi mazăre

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 300 g vrfuri de sparanghel 300 g mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină 1ceapă 2 bucăţi albitură 1 linguriţă boia sare 11/4 l supă 11/2 l apă 1/2 l vin roşu 30 g ulei   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu ulei…

Read more »

Ciorbă din carne de miel cu varză acră

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel mare sau batal 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper pisat mărar uscat 3 linguri smantană 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se fierbe cu 1 1 apă, sare, varza şi ceapa tăiate mărunt. Pe parcurs se pun…

Read more »

Supă rece din carne de miel

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire ceapă verde 350 g castraveţi verzi 2 legături mărar sare Maggi sau nucşoară rasă Ingrediente sos: 180 g smantană, sare, zahăr, 1 lingură oţet, 30 g hrean ras.   Mod de preparare: Spanacul şi măcrişul se fierb în apă cu…

Read more »

Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda

Ingrediente: 1,400 kg piept de miel 150 g şuncă afumată 200 g ficat de miel 1 felie fran­zela 1 ou sare piper 150 g unt 1 legătură verdeaţă 1/2 ceapă 350 g mazăre morcovi 400 g fasole fidea 1conopidă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g car­tofi noi Mod de preparare: Se prepară pieptul pentru…

Read more »

Ouă umplute cu friptură de miel cu garnitură de anghinare

    Ingrediente: 12 ouă 18 bucăţi de anghinare sare piper 3 linguri smîntînă 600 g carne de miel 1 ceapa 120 g ulei 5 căţei de usturoi 3/4 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar supă   Mod de preparare: Carnea de miel se frige cu ulei, ceapă şi usturoi. Se scoate…

Read more »

Salată dobrogeană cu miel

    Ingrediente: 300 g came de miel friptă 250 g cartofi 3 ouă 150 g morcovi 3 fire ceapă verde 150 g ficat de miel 2 gogoşari 2 castraveciori acri 2 legături mărar sare piper muştar 80 g ulei 1 lingură oţet   Mod de preparare: Carnea de miel friptă se taie felii egale.…

Miel la cuptor

  Ingrediente: 1 pulpă de miel 3 linguri oţet 1 lămâie 1 ceapă tăiată mărunt 1 lin­guriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper 1 lingură de cimbru boia 1 linguriţă busuioc 3 căţei de usturoi pisaţi puţin ulei sau untură   Mod de preparare: Ţii pulpa de miel câteva ore într-o ma­rinată făcută din…

Read more »

Friptură de miel în pergament

  Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1 kg 150 ml ulei 2 lămâi 1 căpăţână ustu­roi sare piper 1 kg cartofi noi 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi bine, iar separat storci lămâia. Cureţi apoi pulpa de miel, o speli bine şi o ungi cu ulei, zeamă…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.