Zbarciogi cu smantana
PrinteazaZbarciogi cu smantana din: bureti, unt, ceapa, smantana, sare, piper.
- 1/2 kg bureţi
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă mică
- 1 cană cu smântână
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Scoateţi cozile bureţilor cu atenţie, înlăturaţi partea care a stat în pământ, iar restul cozilor le spălaţi în apă rece şi le tocaţi mărunt. Din ceapă tocată fin, cozile tocate şi puţină sare faceţi un amestec bine călit într-o lingură de unt. Când scade sosul, trageţi cratiţa de pe foc.
Spălaţi zbârciogii cu atenţie, sunt fragezi şi se rup uşor, punându-i în apă călduţă. Clătinaţi fiecare burete în apă apoi treceţi-1 în altă apă curată. înlăturaţi frunzele prinse de pălăria zbârciogilor, apoi tăiaţi în patru bucăţi fiecare burete şi strângeţi tot în tigaie teflonată sau smălţuită în care aţi pus untul rămas. Acoperiţi tigaia şi lăsaţi să fiarbă conţinutul pe foc mic.
După 20 min adăugaţi sare, piper măcinat, smântână şi sosul din ceapă şi cozile ciupercilor.
Fierbeţi încă 10 min şi trageţi vasul de pe foc. Dacă mai aveţi smântână adăugaţi-o peste ciuperci.
Serviţi mâncarea fierbinte cu mămăliguţă caldă, lângă vin alb.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/zbarciogi-cu-smantana html