Bureti marinati

Printeaza

Bureti marinati din: bureti, sare, piper, dafin.

Ingrediente:Bureti marinati

  • bureti
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Bureţii se spală în mai multe ape, şi se lasă să se zvânte. Se pune la fiert un vas cu apă şi sare, după gust şi, când clocoteşte, se bagă şi bureţii, lăsându-i să dea şi ei în câteva clocote.

Se scot şi se aşează, să se scurgă de apă, sub o presă, adică între două scânduri şi o greutate deasupra. A doua zi se scot de sub presă şi se aranjează în borcane potrivit de mici.

Se prepară oţetul adăugând, la un litru oţet de 9°, jumătate litru apă şi 30 g sare pentru fiecare litru de lichid, boabe de piper şi foi de dafin.

Se aşează vasul pe foc şi, când clocoteşte, se toarnă în borcane peste bureţi. Se închid borcanele cu folie adezivă sau cu celofan şi când s-au răcit se pun la păstrat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.